MM Beneficium

MM Beneficium

Poslovni i financijski consulting


Profil tvrtke

MM Beneficium je tvrtka sa sjedištem u Splitu koja pruža usluge savjetovanja vezano uz financiranje, vođenje poslovnih financija i upravljanje poslovnim sustavima.

Osnivač tvrtke Ivica Žuro je osoba s dugogodišnjim iskustvom u financijskom sektoru. Na poziciji direktora regije za poduzetništvo i građanstvo za Srednju Dalmaciju u Splitskoj banci imao je prigodu svakodnevno pratiti financiranjem razvoj pravnih osoba iz raznih branši. Zahvaljujući bogatom managerskom iskustvu uža specijalnost su mu organizacijska poboljšanja, uštede na troškovima poslovanja, poslovni kontinuitet i prevencija operativnih rizika.

Zašto koristiti usluge MM Beneficium

Financijsko upravljanje  stvara osnovu za donošenje svih drugih poslovnih odluka. Ako se ono odvija kvalitetno, čini razliku u ukupnom uspjehu poduzeća i olakšava svako drugo upravljanje. ​Omogućuje bolje upravljanje likvidnošću, smanjenje troškova financiranja i općih troškova. U osnovi shvaćate kamo zapravo ide Vaš novac i na koji način možete ostvariti još bolji poslovni rezultat te povećati vrijednost poduzeća.

Dobar savjet zlata vrijedi ako je pravovremen i stručan. To posebno vrijedi kod vođenja poduzeća neovisno o njegovoj kompleksnosti. Dajemo savjet više jer uz financijsko savjetovanje i ono vezano uz sam management, jer kao dodanu vrijednost od naše strane imate i rad na prevenciji troškova, kontrolu i optimizaciju samih procesa te upravljanje rizicima koji se mogu javiti u poslovanju. 

Uvijek vrijedi - bolje spriječiti nego liječiti.

Usluge MM Beneficium 

 • Vođenje financija poduzeća
  Financijsko upravljanje igra ključnu ulogu u ukupnom uspjehu poduzeća i predstavlja bitnu komponentu općeg upravljanja organizacijom. 
 • Rent a CFO
  Unajmljivanje Financijskog direktora (CFO) je isplativije nego imati prijavljenog djelatnika s punim radnim vremenom. A najgora varijanta je nemati nikakvog. 
 • Financiranje putem banaka, EU fondova, subvencija lokalne uprave  i agencija za potporu
  U suradnji s poslovnim bankama pomoći ćemo Vam pronaći optimalno rješenje za financiranje Vašeg rasta i razvoja i pratiti vas kroz cijeli proces ishođenja kredita. Također vršimo prijave i za bespovratna sredstva od strane EU fondova.
 • Upravljanje poduzećem i poslovno savjetovanje
  Dugogodišnja poslovna ekspertiza i vođenje velikih timova u financijskim institucijama su podloga za uspješno savjetovanje vezano uz upravljanje. Cilj je optimalno iskoristiti Vaše kapacitete donošenjem adekvatnih upravljačkih odluka.  
 • Izrada investicijskih studija, poslovnih elaborata i svih drugih dokumenata za realizaciju poslovnog poduhvata
  Svako ulaganje a pogotovo ono koje sadrži vanjske izvore financiranja podrazumijeva opis poduzetničkog poduhvata i projekciju poslovanja. Poslovni planovi i studije se traže od banaka preko drugih ulagača do Zavoda za zapošljavanje pri odobravanju sredstava za (samo)zapošljavanje.
 • Omogućavanje kontinuiteta poslovanja i prevencija rizika
  Sve tvrtke koje pružaju svakodnevne usluge stotinama i tisućama korisnika znaju kako se poslovanje se treba odvijati nesmetano i profesionalno. Ni najmanji prekid normalnog kontinuiranog rada nije prihvatljiv jer se gube i klijenti i prihod. Stoga možete sebi pomoći omogućavanjem poslovnog kontinuiteta.  
 • Restrukturiranje obveza poduzeća i prevencija stečaja
  Ukoliko imate problema s likvidnošću i otplatom kreditnih obveza te financiranjem tekućeg poslovanja, postoji rješenje koje će omogućiti nastavak poslovanja i radno mjesto Vama i vašim zaposlenicima. ​

Povezani trendovi

Potpore poduzetnicima prijevoznicima
Potpore poduzetnicima prijevoznicima

Cestovni prijevoznici i brodari koji su započeli s poslovnom aktivnošću do kraja 2018. godine mogu računati na pomoć od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH  u dijelu troškova, i to oni koju su zabilježili minimum 75% pada prihoda u 2020. odnosu na 2019. godinu.

Povoljni izvori financiranja poslovanja
Povoljni izvori financiranja poslovanja

Kako do povoljnih financijskih sredstava za financiranje tekućih poslovnih aktivnosti, u kojim rokovima i koje uvjete trebate ispunjavati za prijavu na HAMAG BICRO program kreditiranja.

Državno kreditno jamstvo za čarter tvrtke
Državno kreditno jamstvo za čarter tvrtke

Vlada Republike Hrvatske produljila je rok trajanja Programa dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanim djelatnostima u pandemiji COVID-a 19 i to do kraja godine, uz povećanje iznosa potpore.

Financiranje plovila ili automobila za tvrtke
Financiranje plovila ili automobila za tvrtke

Potreban vam je određeni budžet za nabavku novog ili rabljenog prijevoznog sredstva? Saznajte koji način financiranja je najpovoljniji za vaš čarter.

Turistička sezona 2021. u brojkama
Turistička sezona 2021. u brojkama

Kako je turistička sezona 2021. izgledala u brojkama i kojih smjernica se trebamo držati za novu turističku sezonu.

Kamatne stope po uvođenju EURO-a
Kamatne stope po uvođenju EURO-a

Uvođenje EURO valute u Hrvatsku izaziva mnoga pitanja, a sigurno je jedno od najčešćih, što će se dogoditi s kamatama na kredite i kako će se to odraziti na standard ali i na poslovanje.

Kako odabrati kredit za financiranje poslovanja
Kako odabrati kredit za financiranje poslovanja

Bez obzira u kojoj fazi poslovanja se nalazili dodatna financijska sredstva bit će potrebna svakom poslovanju. Kako odlučiti koji izvor financiranja odabrati za određenu svrhu saznajte u nastavku ovog teksta.

Nova financiranja: HAMAG i HBOR
Nova financiranja: HAMAG i HBOR

Dobre vijesti za poduzetnike stižu iz HAMAGa i HBORa u vidu najave novih subvencioniranih programa pomoći poduzetništvu kroz kredite u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Aktualnosti na tržištu refinanciranja kredita
Aktualnosti na tržištu refinanciranja kredita

Na tržištu financiranja kako za pravne tako i za fizičke osobe i dalje je na djelu povećana aktivnost što se tiče refinanciranja postojećih obveza.

Kako pravne osobe mogu uštediti na troškovima energenata
Kako pravne osobe mogu uštediti na troškovima energenata

Troškovi energenata pravnim osobama pričinjavaju sve veće opterećenje za poslovanje, stoga ne čudi činjenica da sve više poduzetnika traži alternativna rješenja. Jedno od njih donosimo u nastavku.

Upoznajte svog novog partnera


 • Podijeli: