Cyber Security - Zašto bi nas trebalo biti briga

Cyber Security - Zašto bi nas trebalo biti briga

Sve nam je teže ostati sigurni i zaštićeni dok smo online. Jeste li svjesni koliko je cyber sigurnost zapravo važna? Znate li kako zaštititi svoje poslovanje, ali i sebe same? Više o cyber sigurnosti saznajte na našem webinaru. 𝐙𝐚 𝐥𝐢𝐧𝐤 𝐧𝐚 𝐰𝐞𝐛𝐢𝐧𝐚𝐫 𝐩𝐨𝐭𝐫𝐞𝐛𝐧𝐨 𝐣𝐞 𝐢𝐬𝐩𝐮𝐧𝐢𝐭𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐚𝐯𝐧𝐢 𝐨𝐛𝐫𝐚𝐳𝐚𝐜 𝐮 𝐧𝐚𝐬𝐭𝐚𝐯𝐤𝐮.

Mate Matijašević

Mate Matijašević

09.06.2022. 11:00
Online
1h 10min

Kako se zaštititi od neželjenih i kriminalnih napada na Internetu te na koji način zaštititi svoje podatke online, razgovarali smo s Matom Matijaševićem - sigurnosnim analitičarem i stručnjakom za cyber sigurnost. 
  
Danas živimo online. To znači kako na mreži svakodnevno dijelimo informacije, kako osobne tako i poslovne. 
  
Uz sve veći broj korisnika, uređaja, i aplikacija  u modernom okruženju, u kombinaciji s poplavom različitih podataka - od kojih je većina osjetljivih ili povjerljivih - važnost cyber sigurnosti sve više dolazi do izražaja. 
 
Sve veći broj napada, kao i kreativnost cyber kriminalaca, dodatno povećavaju problem te je sve teže pojedincima i organizacijama ostati u ‘sigurnoj zoni’. 
   

Što je cyber sigurnost i zašto je važna? 

Cyber sigurnost (eng. cyber security) poznata je pod različitim nazivima poput informacijska sigurnost, kiber sigurnost ili internetska sigurnost. Međutim, postoje razlike među navedenima. 
  
Jednostavno rečeno cyber sigurnost je praksa obrane računala, servera, mobilnih uređaja, elektroničkih sustava, mreža i podataka od bilo koje vrste zlonamjernih aktivnosti. 
  
Cyber sigurnost je važna jer je tehnologija poput računala, pametnih telefona, i Interneta danas toliko utkana u moderni način života da je teško zamisliti kako bismo funkcionirali bez njih. Od internetskog bankarstva i kupovine, do e-pošte i društvenih medija, važnije je nego ikad poduzeti korake koji mogu spriječiti cyber kriminalce doći do vaših računa, podataka i uređaja. 
  
Na ovom webinaru raspravljamo o:  
  

 • Zašto je cyber sigurnost svačija stvar? 
 • Zašto bi nas trebalo biti briga? 
 • Ponašanje i navike na mreži 
 • Online prevare 
 • Sigurnost u kontekstu poslovnih procesa Kako se zaštititi? 
  - Osnovna sigurnosna higijena 
  - Konkretne smjernice 
    

Ovaj webinar održan je 09.06.2022. u 11:00 sati., a pogledati ga možete na linku koji ćemo vam poslati nakon što ispunite prijavni obrazac u nastavku.


Mate Matijašević

Mate Matijašević

Mate Matijašević je stručnjak s višegodišnjim iskustvom rada kao sigurnosni analitičar u jednoj velikoj financijskoj instituciji. Bavi se različitim poslovima u domeni kibernetičke sigurnosti, a za čarter.hr priča o važnosti zaštite podataka i kako se zaštititi od neželjenih napada.

Prijavi se i pogledaj webinar