Financiranje čarter poslovanja

Financiranje čarter poslovanja

Saznajte sve o tome koji model financiranja odabrati, iz kojih izvora i kako zapravo odrediti iznos potrebnih sredstava. Fokus webinara je na tvrtkama u nautičkom čarteru, ali se može primijeniti i na sva ostala poslovanja.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣ 𝐙𝐚 𝐥𝐢𝐧𝐤 𝐧𝐚 𝐰𝐞𝐛𝐢𝐧𝐚𝐫 𝐩𝐨𝐭𝐫𝐞𝐛𝐧𝐨 𝐣𝐞 𝐢𝐬𝐩𝐮𝐧𝐢𝐭𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐚𝐯𝐧𝐢 𝐨𝐛𝐫𝐚𝐳𝐚𝐜 𝐮 𝐧𝐚𝐬𝐭𝐚𝐯𝐤𝐮.

Ivica Žuro

Ivica Žuro

21.04.2022. 11:00
Online
1h 20min

Besplatan webinar za tvrtke u nautičkom čarteru o mogućnostima financiranja poslovanja iz EU fondova, ali i iz klasičnih bankovnih izvora te kako odabrati pravi izvor upravo za vaše poslovanje. 
  
Za sve poduzetnike pa tako i za one u čarteru od izuzetne je važnosti kako financiraju svoje poslovanje. Financiraju li se iz adekvatnih izvora, u razumnoj mjeri i uz prihvatljive troškove? 
  
Odluke o financijskim resursima i kako ih pribaviti spadaju u one od krucijalne važnosti za cjelokupno poslovanje. 
  
Prilikom pribavljanja sredstava na tržištu, izbor će ovisiti o raspoloživosti i njihovoj cijeni, trenutnoj financijskoj poziciji i kredibilnosti (kreditnom rejtingu), ali i o  financijskoj strategiji.  
  
Financijska strategija ili planiranje financiranja poslovnih aktivnosti odnosi se na odluke o tome koliko financijskih sredstava je potrebno, kada, na koji rok, gdje ih pribaviti te kako upravljati tim procesom. 
  
Upravo o ovome razgovaramo na webinaru s Ivicom Žurom, financijskim stručnjakom s dugogodišnjim iskustvom u bankarskom sektoru, a danas uspješnim financijskim konzultantom koji u svoj portfelj uspješnih projekata ubraja i one vezane uz nautiku. 
  

Koji izvor financiranja odabrati? 

Bez obzira koji dio svog poslovanja želite financirati, kupnju novog plovila, obrtna sredstva ili jednostavno želite refinancirati postojeća zaduženja potrebno je osigurati budžet za realizaciju po najpovoljnijim mogućim uvjetima za vas. 
  
Pri financiranju potrebno je razlikovati, na jednoj strani, nabavu financijskih sredstava kao izvora financiranja, a na drugoj strani potrebu za ulaganjem financijskih sredstava radi premošćivanja nelikvidnosti. 
  
Kad nabavljate potrebna financijska sredstva za početak ili nastavljanje svog poslovanja, morate ocijeniti koliko sredstava trebate, kad i za koje namjene. 
  
Za to morate napraviti financijsku projekciju za najmanje godinu dana. Ta je faza nužna radi vjerodostojnog prikaza likvidnosti i rentabilnosti poslovanja. 
  
Ono o čemu ćemo na webinaru govoriti je slijedeće: 
  
-    Financiranje iz EU fondova 
-    Financiranje putem bankovnih kredita i garantnih shema 
-    Financiranja putem HAMAGa 
-    Financiranje putem HBORa za izvoznike i žene poduzetnice 
  
Webinar je održan 21.04.2022., a pogledati ga možete na linku koji ćemo vam poslati nakon što ispunite prijavni obrazac u nastavku.


Ivica Žuro

Ivica Žuro

Ivica Žuro je konzultant u financijama, bankovnom poslovanju i upravljanju poduzećima. Vlasnik je MM Beneficium obrta za poslovno savjetovanje. Nakon duge karijere u bankarstvu gdje je uz ostalo bio dugogodišnji direktor za Srednju Dalmaciju u Splitskoj banci, odlučio je iskoristiti stečeno iskustvo u savjetovanju za financiranje i upravljanje. Uža specijalnost su mu financiranje poduzetništva te fizičkih osoba, kao i refinanciranje postojećih obveza povoljnijim kreditiranjem te organizacijska poboljšanja i uštede na troškovima poslovanja.

https://www.financiranje.net/

Prijavi se i pogledaj webinar