Čista plovila, a zaštićeno more: misija NatureSafe Marine


Želite biti na sve većem popisu čarter tvrtki koje koriste održiva i ekološki prihvatljiva sredstva za čišćenje? I ne samo to – ujedno imate priliku zaštititi more i morski život. Budimo iskreni, glavne izvore prihoda čarter tvrtke. Pridružite se NatureSafe Marine u njihovoj misiji i učinite i vi razliku.

Rumi je rekao: "Postoji glas koji ne koristi riječi. Slušaj." Ali glas o kojem upravo pišemo postaje svakim danom sve glasniji i trebalo bi ga poslušati. Primiti k srcu. Također i provesti u djelo. 
  
Goruća tema dana su proizvodi za čišćenje koji se koriste za čišćenje jahti, u čarterima i slično. 
  
Da, znamo kako ova tema nije romantična kao što je to Rumi, ali ovo je jedna stvar koja bi trebala biti na rasporedu upravo sada. Svatko bi trebao koristiti prirodna, bezopasna sredstva za čišćenje. 
  
I pod svatko - zaista mislimo na sve nas. 
  
No, nećemo mlatiti praznu slamu, poslovičnu ili bilo koju drugu – jasno ćemo reći. Ovaj planet je jedini koji imamo. A more nije samo izvor avanture i ljepote za nautičare ili izvor prihoda za čarter tvrtke – ono daje i život. Ono stvara. Ono održava. 
  
I sad, ako u svom čarteru ne koristite 100% biorazgradive formule za čišćenje koje su sigurne i učinkovite, čitajte dalje. Ako ih koristite u svojim procedurama čišćenja, također čitajte dalje. Uvijek je dobro saznati što je novo na tržištu održivih proizvoda. 
 

Kako pojedinac može utjecati na biološku raznolikost?

Kako bismo odgovorili na ovakvo pitanje, mogli bismo se okrenuti tvrtki koja je predana stvaranju pozitivnog utjecaja nudeći održiva rješenja za čišćenje jahti. Znate već, ona koja ne štete okolišu ili morskom životu. 
 
Mogli bismo pobliže pogledati tvrtku koja razumije utjecaj toksičnih proizvoda za čišćenje na more i podvodni svijet. Onu koja vjeruje kako može napraviti promjene nudeći ekološke i sigurne alternative. 
 
Dakle, gledamo u NatureSafe Marine, tvrtku posvećenu podizanju svijesti o važnosti održivosti te utjecaju toksičnih proizvoda za čišćenje na okoliš. 
 
Oni ujedno vjeruju i kako je obrazovanje ključna komponenta u izgradnji održivije budućnosti te spremni su podijeliti svoje znanje i stručnost sa svima. A sve kako bi inspirirali druge na ostavljanje pozitivnog utjecaja. 
 
U NatureSafe Marine kažu kako su ponosni na svoju misiji pozitivnog utjecaja i pozivaju sve vas da im se pridružite na ovom putovanju. 
 
Da - baš vas, jer odabirom njihovih ekološki prihvatljivih proizvoda donosite svjesnu odluku o zaštiti mora koje toliko volimo. I ne bi li naš zajednički cilj trebao biti izgradnja održivije budućnosti za generacije koje dolaze? 
 

NatureSafe Marine eco friendly yacht cleaning products

Definicija ekološki prihvatljivog proizvoda za čišćenje

Ranije smo govorili o slami. Pa, ekološki prihvatljivi proizvodi za čišćenje su – što drugo nego na biljnoj bazi. Dakle, što još mora imati dobar proizvod za čišćenje kako bi se definirao kao ekološki prihvatljiv i održiv? Obično je to kombinacija nekoliko stvari, kao što su: 

 • Višekratno ili reciklirano pakiranje 
 • Lako biorazgradivi sastojci 
 • Dokumentirana učinkovitost 
 • Certificirani i ispitani sastojci 
    

Što su to certificirani sastojci? Reći ćemo samo kako je značajno postignuće za svaki proizvod imati i jedan od najpoželjnijih certifikata za ekološki prihvatljive proizvode. 
  
Ecocert, jedna od najvećih organskih certifikacijskih organizacija na svijetu, ima stroge standarde za sastojke koji se koriste u proizvodima. Kako bi proizvod bio certificiran, mora imati minimalni postotak organskih sastojaka, mora biti najmanje 95% prirodan i ne smije sadržavati jake kemikalije. 
  
Proizvodi NatureSafe Marine prošli su testiranje i procjenu kako bi se osiguralo zadovoljavanje ovih strogih standarda. Kako bi bili certificirani, njihovi su proizvodi morali proći rigorozna testiranja i zadovoljiti stroge ekološke kriterije, uključujući i potpunu biorazgradivost (OECD 301B) u roku od 28 dana. 
  
Znamo i to, ako kažemo kako netko koristi OECD 301B formulu - to vam neće puno značiti. Ali kažemo li kako je ovo netoksična, 100% biorazgradiva formula koja ne šteti morskom ekosustavu... Mislimo kako bismo mogli dobiti vašu pozornost. 
  
Jedan od certifikata koje su proizvodi NatureSafe Marine također dobili je EU Ecolabel, dobrovoljna oznaka koja se dodjeljuje proizvodima i uslugama koji udovoljavaju visokim ekološkim standardima tijekom svog životnog ciklusa. EU Ecolabel uzima u obzir faktore kao što su energetska i vodna učinkovitost, utjecaj na okoliš i korištenje opasnih tvari. 
  
NatureSafe Marine proizvodi također su dobili Vegan certifikat. Ova potvrda jamči izostanak sastojaka ili nusproizvoda životinjskog podrijetla u njihovim proizvodima. Također i jamči kako nijedna životinja nije ozlijeđena u procesu proizvodnje. Stoga, možete biti sigurni kako ne pridonosite iskorištavanju životinja te donosite etičan i održiv izbor. 
  
Proizvodi za čišćenje NatureSafe Marine ne samo što su biorazgradivi, već njihova svojstva znače i kako su nježni prema površinama jahti. Ujedno su bezopasni za ljude koji ih koriste, kao i za morski život i ekosustav. Adekvatno su testirani, te učinkovito uklanjaju prljavštinu i mrlje s površina na plovilima. 
  
Dakle, proizvodi za čišćenje s veganskim certifikatom dokazane učinkovitosti koji nisu škodljivi, koji su bez jakih kemikalija i ne izazivaju iritacije. Što biste još mogli poželjeti? 
 

NatureSafe Marine eco friendly yacht cleaning Products

Ekološki prihvatljivi sastojci biljnog podrijetla

U NatureSafe Marine razumiju i kako čitanje kompliciranih naziva sastojaka može biti zbunjujuće. Zato vjeruju kako stvari moraju biti transparentne i jasne u pogledu sastojaka koje koriste u svojim proizvodima. Žele da svi znaju što točno koriste na svojim jahtama i u vodi. 
  
Dakle, vratimo se gore navedenim biljkama i proizvodima na biljnoj bazi. NatureSafe Marine je, prilično transparentno, dao popis sastojaka svojih visokokvalitetnih ekoloških proizvoda za čišćenje: 
  
Sodium Laureth Sulfate (Natrijev lauret sulfat) - obično se nalazi u deterdžentima za čišćenje kao što je tekućina za pranje posuđa, djeluje kao površinski aktivna tvar za uklanjanje prljavštine i mrlja, a dobiva se iz kokosovog ulja. 
  
Cocamidopropyl Betaine (Kokamidopropil betain) - koristi se u proizvodima za čišćenje za stvaranje guste pjene i razgradnju prljavštine i mrlja kao surfaktant, a također se dobiva iz kokosovog ulja. 
  
Capryl Glucoside (Kapril glukozid) - zamjena za oštrije kemikalije i izveden je iz reakcije između kaprilne kiseline, koja se nalazi u kokosovom ulju, glukoze i kukuruza. 
  
Potassium Sorbate (Kalijev sorbat) - blagi konzervans sa svrhom sprječavanja razvoja bakterija i plijesni, a dobiva se iz sorbinske kiseline koja se nalazi u bobičastom voću. 
  
Xantham Gum (Ksantan guma) - zgušnjivač koji se koristi za stvaranje glatke i ujednačene konzistencije, a proizvodi se fermentacijom kukuruznog šećera s bakterijom Xanthomonas campestris. 
  
Tako NatureSafe Marine proizvodi nisu samo učinkoviti i temeljeni su na biljnoj bazi već ukratko, nemaju ni: 

 • Nepotrebne i otrovne kemikalije 
 • Silikone i akrilate 
 • Fosfate i fosfonate 
 • Klorni izbjeljivač 
 • Mirise, boje ili štetne konzervanse 
   

NatureSafe Marine eco friendly yacht cleaning products

Odličan način za čišćenje vaše jahte bez ugrožavanja morskog života 

Tradicionalni proizvodi za čišćenje koji se obično koriste u čarterima, kao i oni posebno dizajnirani za brodove i jahte, često sadrže sastojke koji mogu biti štetni i za ljudsko zdravlje i za morski okoliš
  
Kemikalije koje se koriste u proizvodima za čišćenje brodova i jahti mogu izazvati iritacije i predstavljati rizik za one koji njima rukuju. Nadalje, proizvodi za čišćenje koji nisu biorazgradivi mogu negativno utjecati na kvalitetu vode i pridonijeti onečišćenju, što predstavlja ozbiljnu prijetnju morskom životu. 
  
Želite li znati kako očistiti svoju jahtu na ekološki prihvatljiv način? Znate - osnovni način na koji možete zaštititi okoliš. 
  
Evo nekoliko savjeta koje bi trebali imati na umu: 

 1. Odaberite ekološki prihvatljive proizvode za čišćenje kao što je NatureSafe Marine, certificirane od strane renomiranih organizacija i koje imaju veganske certifikate. 
 2. Izbjegavajte korištenje kemikalija koje mogu naškoditi okolišu i morskom životu. Umjesto toga, odlučite se za prirodne proizvode ili otopine za čišćenje poput octa i sode bikarbone. 
 3. Isključite korištenje svih alata ili uređaja za čišćenje koji bi mogli utjecati na kvalitetu vode i naštetiti morskom životu koji ovisi o čistom i zdravom okolišu, ili onih koji unose zagađivače i kemikalije u vodu. 
 4. Vodite računa o količini vode koju koristite kada čistite svoju jahtu, izbjegavajte rasipanje vode i pokušajte štedjeti vodu što je više moguće. 
 5. Odgovorno odlažite materijale za čišćenje i otpad. Nemojte ih bacati u more ili u vodu; umjesto toga, pravilno ih zbrinite na kopnu. 
   

Pridružite se misiji očuvanja mora!

Jeste li spremni poslušati glas spomenut na početku? Jeste li spremni učiniti razliku? Razmišljajte čak i šire – štiteći Jadran, štitite i oceane i sav morski život. Svaki mali doprinos je važan. 
  
Neki ljudi su prilično drugačiji od drugih. A bez njih bi svijet bio mnogo siromašnije mjesto. Tvrtke poput NatureSafe Marine pretvorile su svoju ljubav prema oceanu i prirodi u posao koji cijeni i štiti ekosustav. 
  
Što reći više o tvrtki koja kaže kako im je "održivost u središtu svega što rade" - ostaje nam pridružiti se u njihovoj misiji očuvanja, ali i poboljšanja jednog od naših najvrjednijih dobara - našeg mora. 
  
Pridružite se sve većem popisu čarter tvrtki koje su predane zaštiti mora korištenjem ekološki prihvatljivih rješenja za čišćenje. Uz vašu podršku, svi možemo stvoriti održivu budućnost za naš planet i njegove stanovnike. 
  
Podržite NatureSafe Marine u njihovoj misiji pozitivnog utjecaja i edukacije drugih. Na kraju krajeva, to je naša odgovornost. 

 

 

 • Podijeli:


Kategorije trendova


Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte najnovije trendove i savjete ravno u Vaš inbox

Najnoviji trendovi

Croatia Charter Expo 2023 - nezaobilazan događaj za čarter zajednicu
Croatia Charter Expo 2023 - nezaobilazan događaj za čarter zajednicu

Zašto je Biograd Boat Show toliko poseban? Ovo je najveći nautički sajam Srednje Europe, na kojem se svake godine premijerno predstavljaju mnogi modeli jahti i brodica, te okuplja veliki broj najrelevantnijih dobavljače nautičke opreme. Usprkos izazovima ovaj sajam nautike ne samo kako je opstao, već iz godine u godinu bilježi rekorde u broju izlagača i posjetitelja. Ove godine Biograd Boat Show slavi svoj 25. rođendan. Yacht Charter B2B - Croatia Charter Expo će i ove godine biti glavno mjesto za povezivanje fleet operatera, yacht charter agenata i dobavljača. 

Kako zatvoriti čarter tvrtku (i ostati u plusu)
Kako zatvoriti čarter tvrtku (i ostati u plusu)

Što je zapravo nautička čarter tvrtka? Viđenje “na van” je uvijek kako je čarter nedostižni luksuz za mnoge. Ali stvarnost je kako se svatko bori sa svojim vlastitim problemima. U slučaju ako problemi dođu “do grla”, imamo nekoliko savjeta za vas.

Uloga pomorskog prava u održivim praksama u čarteru
Uloga pomorskog prava u održivim praksama u čarteru

Znate li kako pravila i zakoni utječu na čarter i pomorsku industriju? Katarina Ćosić nam donosi sve o tome koju ulogu pomorsko pravo ima u oblikovanju održivih praksi. Od međunarodnih sporazuma do ugovora između vlasnika broda i čartera, saznajte kako pravo pomaže u očuvanju morskih ekosustava i promicanju održivosti.

Prednosti responzivnog web dizajna za vaš čarter
Prednosti responzivnog web dizajna za vaš čarter

U digitalnom svijetu, responzivna web stranica je obavezna za svaku čarter tvrtku. Osigurava besprijekorno korisničko iskustvo na svim uređajima, povećavajući mobilni i organski promet. To dovodi do viših stopa konverzije, jer korisnici mogu lako istražiti ponudu plovila i njihove cijene. Imate li responzivan web ili ste i dalje ostali na "starom"?