Nakon dvije godine u digitalnom obliku, vratio nam se ICE


Ove je godine ICE’22 došao na svoje, jer je nakon dvije godine sajam napokon održan uživo. Saznajte koliko je profesionalaca iz čarter industrije sudjelovalo na ovom B2B susretu te koji su novitet predstavili organizatori.

International Charter Expo, odnosno ICE’22 kao najveći svjetski B2B čarter event sa više od 1500 sudionika iz više od 500 tvrtki iz cijeloga svijeta, ove se godine održao od 7. do 9. prosinca u Zagrebu.

Ove godine posebno je to što se ovaj sajam nautičke industrije nakon dvije godine napokon održao u živo, te su sudionici sajma imali priliku nadoknaditi propušteno, na onaj najbolji način - osobnim susretima.

ICE’22 u organizaciji Yachtmaster Grupe naglašava kako su ove godine imali i 151 tvrtku koja je na sajmu sudjelovala prvi put, što je rekordan broj za čarter industriju na ovom području.

Zagreb je odlična destinacija koja ima mnogo toga za ponuditi, a ove je godine svoju ponudu ponovno proširio za International Charter Expo koji se protekle dvije godine zbog opravdanih razloga održavao na digitalnim platformama.

ICE’22 i B2B inovacije 

I ove je godine ICE ponudio mogućnost korištenja svog inovativnog Handshake softwarea, putem kojeg su sudionici imali priliku unaprijed ugovoriti sastanke za svoje tvrtke prema njihovim potrebama i interesima. Prema podacima koje su iznijeli organizatori sajma, uz pomoć ovog software-a održano je ukupno 10 836 sastanaka.

Sastanke su sudionici poput operatera flota, dobavljača, brokera i putničkih agencija te digitalnih platformi održavali na svojim izložbenim štandovima ili za to predviđenim lounge područjima.

Cilj ovoga, kao i ostalih sajmova je bio predstaviti svoju tvrtku i poslovanje pobliže, ali i ostvariti međusobnu komunikaciju te iskoristiti prilike za proširenje ili unaprjeđenje svojih poslovanja. Ako je suditi prema brojkama koje su organizatori naveli, ICE se može navesti i kao još jedan uspješan sajam u Hrvatskoj – zemlji sa najvećom čarter flotom na Mediteranu.

Jedna od posebnosti ovog B2B orijentiranog sajma, je i dugoočekivani, sada već tradicionalni ICE Rocks party koji se održava nakon prvog dana sajma.   

ICE’22 novitet - Crewed & Luxury sektor 

Ove godine na sajmu je predstavljen Crewed & Luxury sektor, u kojem su mogle sudjelovati tvrtke koje u svojoj ponudi imaju plovila kao što su guleti, mini kruzeri kao i mega jahte. Ovim je tvrtkama ovo bila idealna prilika kvalitetno se samostalno predstaviti, na jedan sasvim novi način.

Organizatori kažu kako je ICE’22 kao internacionalni sajam prvi realizirao jedan ovakav luksuzni događaj na svjetskoj razini, gdje su se mogli pokazati i dokazati i oni koji imaju malo drugačija, veća ili luksuznija plovila. Crewed & Luxury sektor je također i dobio priliku pokazati se brokerima iz cijelog svijeta.

U konačnici ICE’22 je bio prilika za stvaranje novih kontakata i poslovnih prilika, što ovome sajmu samo daje vjetar u leđa za daljnji rast i razvoj novih ideja i inovacija. Ostaje nam vidjeti što nam International Charter Expo priprema dogodine.

 

  • Podijeli:


Kategorije trendova


Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte najnovije trendove i savjete ravno u Vaš inbox

Najnoviji trendovi

Panel 240+: Pomicanje granica sezonalnosti
Panel 240+: Pomicanje granica sezonalnosti

Ima li Hrvatska potencijala za razvoj cjelogodišnjeg nautičkog turizma i ako ima, je li to nešto što stvarno želimo? Saznajte što se o toj, ali i drugim temama razgovaralo na panelu Nautika 240+ tijekom ovogodišnjeg izdanja turističkog sajma Place2go u Zagrebu.

Kako nezadovoljne goste pretvoriti u sretne i oduševljene?
Kako nezadovoljne goste pretvoriti u sretne i oduševljene?

Jeste li vi i vaši zaposlenici spremni nositi se sa situacijama kada gost nije zadovoljan vašom uslugom? Za to čak postoje i edukacije. Trebate znati - moguće je profesionalno upravljati i sa primjedbama.

Zaštita na moru: Tečajevi sigurnosti i zaštite u plovidbi
Zaštita na moru: Tečajevi sigurnosti i zaštite u plovidbi

Tečajevi sigurnosti i zaštite u plovidbi su od osnovne važnosti za svakog nautičara, pomorca i skipera. No, što sve ti tečajevi sadržavaju i koje vještine ćete savladati? Što je sve potrebno kako bi se zapravo osigurala sigurnost u plovidbi i što na sve to kaže struka.

Kako (i zašto) zaštititi ime svoje tvrtke?
Kako (i zašto) zaštititi ime svoje tvrtke?

Zaštita imena tvrtke je praksa s kojom ne samo kako stječete standardu pravnu zaštitu, nego bi ste je trebali smatrati i izvrsnim marketinškim alatom. Saznajte koji je postupak zaštite žiga te zašto biste zapravo trebali zaštititi ime svoje tvrtke.