Brodska oprema: Garmin uređaji za vrhunski performans


Kad je u pitanju nautički turizam, fokus čarter tvrtki često odnesu marketing i ispunjavanje očekivanja gostiju. No da bi ti isti gosti mogli u potpunosti uživati u iskustvu svog ljetovanja, na plovilima koja iznajmljuju potrebna je pouzdana i kvalitetna brodska oprema.

Kako biste lakše odlučili u koju opremu vam se isplati uložiti, u ovom članku osvrnut ćemo se na različite potrebe koje se pojavljuju tijekom plovidbe uz preporuku Garmin uređaja koji mogu efikasno ispuniti te zahtjeve.

Zašto odabrati Garmin?

Garmin je najveći svjetski proizvođač nautičke elektronike, a osim toga prepoznatljivi su i po ostalim uređajima dizajniranima za boravak na otvorenom uključujući automobilsku industriju, avijaciju te fitness i sport. Njihovi proizvodi kreirani su kako bi ispunili ključne potrebe korisnika prvoklasnom tehnologijom i privlačnim značajkama.

Garminova oprema za nautiku lako je razumljiva, pouzdana i jednostavna za primjenu što će vašim gostima i djelatnicima na plovilima olakšati njihov boravak na vodi te pružiti osjećaj sigurnosti. Korisnici Garminove nautičke opreme ističu svoje zadovoljstvo vrijednosti koju dobiju za uložen novac te većinom potvrđuju kako su Garminovi proizvodi unaprijedili navigacijski sustav njihovih brodova te povećali zadovoljstvo korištenja plovila na otvorenom moru.

Garmin uređaji za navigaciju

Bez obzira na to koju vrstu plovila iznajmljujete, potreban vam je učinkovit i pouzdan navigacijski sustav koji će pomoći vašim skiperima i klijentima da osmisle putanje svojih avantura. Za tu svrhu, Garmin nudi sljedeće:

GPSMAP x3 ploteri

Garmin GPSMAP x3 ploteri 723xsv Sonar Karta svijeta

Garminovi ploteri iznimno su praktični i intuitivni za korištenje, a pomažu isplanirati najbolje rute za plovidbu te odvode vaše goste sigurno na cilj. Odaberite 7-inčni, 9-inčni ili 12-inčni kombinirani ploter/sonar sa zaslonom visoke rezolucije, uključite ga i samo slijedite jednostavan izbornik kako biste isplanirali kurs te integrirali uređaj u kormilo.

Ugrađeni sonari u x3 ploterima jesu Garminov SideVü i ClearVü sonar za skeniranje te standardni CHIRP sonar s osnovnom kartom svijeta koji daju najjasniju sliku pod vodom ispod i sa strane plovila. Uređaj je dostupan i bez ugrađenog sonara, a općenito ga odlikuje veća snaga i rezolucija ekrana od njegovih prethodnika. 

Garminovi GPSMAP x3 ploteri mogu se koristiti i za prikaz podataka s druge opreme na brodu kao što su radar, motori, svjetla i još mnogo toga!

Aplikacija ActiveCaptain

Besplatna Aplikacija Garmin Activecaptain Plovidba Navigacija

Zahvaljujući Garminovim aplikacijama za nautičare, ostajete povezani s čarter zajednicom i svojim plovnim objektima i kad niste u prilici biti fizički prisutni na vodi! Za to je najprimjerenija aplikacije ActiveCaptain koja je potpuno besplatna, a može se instalirati na kompatibilne Android i Apple uređaje. Ova sveobuhvatna aplikacija osigurat će vam potpuno povezanu plovidbu – njezinim korištenjem stvarate direktnu vezu između svog mobilnog uređaja i plotera, grafikona, karata te ostalih članova nautičke zajednice od kojih možete saznati važne informacije.

Garmin uređaji za zabavu

Vaši su klijenti u konačnici iznajmili brod za svoj odmor kako bi se dobro zabavili i opustili, zato nikako nemojte zanemariti dodatne uređaje koji će im to omogućiti! Kad je u pitanju Garmin, razmislite o sljedećim pojačalima za nautičare:

Fusion Apollo serija pojačala

Fusion Apollo serija pojačala za nautičare Garmin

Koja je poanta zabave na vodi ako vaši gosti ne mogu pojačati glazbu i prepustiti se njezinim omamljujućim tonovima uz ljuljanje na valovima? Garminova Fusion nautička pojačala iz serije Apollo bit će savršen dodatak vašem audiosustavu jer pružaju vrhunsku kvalitetu zvuka uz jednostavno podešavanje i manju razinu izobličenja i buke. Apollo serija daje najbolje performanse i najveću snagu za plovila, a kako bi nautički zabavni sustavi Fusion ostali zaštićeni na brodu, sadrže više načina zaštite uz zaštitu od paljenja. Ova visokokvalitetna nautička pojačala napravljena su da traju sezonama – zaštićena su od morskog okoliša, poput slane magle, vode i UV zraka te su zatvorena u glatko, bijelo aluminijsko kućište koje se svojim modernim dizajnom uklapa u interijer svakog plovila.

Garmin uređaji za sigurnost

Sigurnost bi trebala biti prioritet svakog vlasnika čarter tvrtke, bez obzira na to odlučili vaši klijenti iznajmiti brodove za brzu vožnju, luksuzne jahte s ciljem glamuroznih zabava ili nešto treće. Sigurnost se u ovom slučaju podjednako odnosi i na klijente i na djelatnike na brodu, ali i na sama plovila. Neki od Garminovih uređaja koji vam pri tome mogu pomoći su:

GMR Fantom radar

GMR Fantom radar Tehnologija MotionScope Garmin

Kad se radi o boravku na vodi, najbolje je imati što manje iznenađenja te biti dobro informiran što se nalazi oko broda. Za to su idealni Garminovi Fantom radari u kupoli koji povećavaju skiperovu svjesnost o okruženju ističući mete u pokretu različitim bojama te povezujući se s ploterima. Na taj način ciljevi su jasno vidljivi, a po potrebi se može i prilagoditi njihova veličina. Radari imaju funkciju uštede energije kako biste bili sigurni da će vam biti dostupni kad vam ustrebaju te nemaju kompliciranih korisničkih postavki pa su jednostavni za instalaciju i upravljanje.

Nautički radio VHF 215i AIS

Nautički radio VHF 215i AIS Nautika Garmin

Komunikacijski sustavi i sustavi za automatsko identificiranje stvoreni su kako bi pružili sigurnost svima na brodu i učinili im plovidbu lakšom i ugodnijom, stoga je nužno da brodovi koje iznajmljujete budu opremljeni kvalitetnim i pouzdanim nautičkim radijom. Garminov nautički radio VHF 215i AIS ima GPS, prikaz sustava za automatsko identificiranje (AIS) na ploteru, mogućnost izravnih poziva i poziva upomoć te prethodno programirane međunarodne nautičke kanale. Zbog svega navedenoga ovaj pouzdani nautički radio probudit će u vašim skiperima ili klijentima koji samostalno plove osjećaj da su mirni, sigurni i povezani gdje god se nalazili!

Garmin uređaji za ribolov

Omogućite svojim klijentima da lako i jednostavno ulove vlastitu večeru te uživaju u osjećaju postignuća i avanture tijekom svog odmora. Garminovi uređaji za ribolov toliko će im olakšati taj proces da sigurno neće ostati gladni i razočarani!

STRIKER Vivid Series

Garmin Striker Fishfinder Vivid series 4cv Sonar GPS Ribolov Oprema

Garmin STRIKER fishfinder uređaji opremljeni su ugrađenim GPS-om i CHIRP sonarom za skeniranje što znači da pomoću njih s broda možete pronaći najbolje mjesto za ribolov, a dodatan je benefit što se ta mjesta mogu i označiti kako bi se lakše pronašla neki drugi put. Sigurni smo da će vaši klijenti biti iznimno zahvalni na informaciji gdje je najbolje je mjesto za garantirano uspješan ribolov!

STRIKER Cast

Garmin Striker Cast Sonar za zabacivanje GPS Nautika Ribolov Fishfinder

Garminov STRIKER Cast popularan je sonar za zabacivanje s GPS-om koji radi sličan posao kao gore spomenuti STRIKER Vivid Series, no njegova je prednost što se zakači za štap za pecanje tako da se može koristiti i s kopna, kajaka i ostalih lokacija na kojima se nađu strastveni lovci na ribe. Samo ga treba zabaciti pa privući natrag kako bi na pametnom telefonu dobili svježe informacije gdje se trenutno nalaze najveće ribe.

***

Za pružanje optimalnog iskustva gostima i klijentima koji će iznajmiti vaša plovila, važno je da ostanete informirani o tehnološkom napretku u nautici i mogućnostima koje vam taj napredak nudi. Bez obzira na to odabrali Garmin ili nekog drugog proizvođača brodske opreme, cilj vam i dalje treba ostati zadovoljstvo i sigurnost klijenata te ispunjavanje njihovih potreba i očekivanja. Na kraju svega, tehnologija je ovdje samo kako bi vam to olakšala!

  • Podijeli:


Kategorije trendova


Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte najnovije trendove i savjete ravno u Vaš inbox

Najnoviji trendovi

Devet sastojaka za povećanje stope rasta u prodaji
Devet sastojaka za povećanje stope rasta u prodaji

Kao vlasnik svake tvrtke, znate da je zatvaranje prodaje ključno za vaš rast i uspjeh, no uvijek postoji pitanje možete li učiniti nešto specifično kako bi podigli svoju stopu rasta u sljedećoj godini?

Ugovori u charter industriji
Ugovori u charter industriji

Koji su ugovori primjenjivi u charter industriji, kakav je njihov sadržaj i na što konkretno trebate obratiti pažnju kako biste uskladili svoje poslovanje s pravilnom primjenom propisa, saznajte u novom članku.

Omogućite vidljivost web stranice potencijalnim gostima
Omogućite vidljivost web stranice potencijalnim gostima

Nepisano je pravilo kako je web stranica prvi susret gosta sa vašim čarterom. Svaka prava čarter tvrtka ima funkcionalnu i dizajnerski dobro posloženu web stranicu koja generira promet, odnosno zadržava posjetitelje. No što učiniti kada to nije slučaj?

Kako pravne osobe mogu uštediti na troškovima energenata
Kako pravne osobe mogu uštediti na troškovima energenata

Troškovi energenata pravnim osobama pričinjavaju sve veće opterećenje za poslovanje, stoga ne čudi činjenica da sve više poduzetnika traži alternativna rješenja. Jedno od njih donosimo u nastavku.