Biograd Boat Show - događaj koji nautički profesionalci ne smiju propustiti


Biograd Boat Show održava se 25. - 29. listopada 2023., a ove godine slavi i 25 godina, što nije mala stvar. Ovaj jubilej ne svjedoči samo o izvrsnosti organizatora, već i o predanosti čitave nautičke zajednice koja stoji iza njega.

Mnogi se možda ni ne sjećaju, ali Biograd Boat Show je počeo kao skroman događaj u Marini Kornati, obilježavajući proljeće s otvorenim vratima za nautičke entuzijaste. I to prije četvrt stoljeća. 
 
No, 2004. godina je bila prekretnica za Biograd Boat Show. Sajam je pomaknut u listopad, uspješno se prilagodio promjenjivim potrebama nautičke zajednice. I sve ostalo je, kako kažu, povijest. 
 
Iz godine u godinu, sajam bilježi samo eksponencijalan rast. Svake godine je nastavio širiti svoje granice, privlačeći sve veći broj izlagača, posjetitelja i međunarodnih partnera.  
 
Biograd Boat Show nije postao samo ključno mjesto za predstavljanje novih plovila i inovacija u nautičkoj industriji, već je prerastao u simbol postojanosti i održivosti.  
 
Kroz izazove poput globalne financijske krize i pandemije, sajam je uspješno opstao, pa čak i rastao, uvodeći nove ideje i nove platforme. 
 

Croatia Charter Expo – nezaobilazan događaj za čarter poslovanja 

Prošlogodišnje izdanje Croatia Charter Expo-a je nadmašio sva prethodna izdanja, a i za ovogodišnje se prognozira jednako.  
 
Sudjelovanje predstavnika iz 30 globalnih zemalja ilustriralo je rastuću potrebu čarter kompanija, agenata i nautičkih dobavljača za ovakvim tipom okupljanja. Na događaju se okupilo više od 100 tvrtki povezanih sa čarterom, koje zajedno predstavljaju preko 3000 aktivnih čarter plovila.  
 
Ovaj ekskluzivni dvodnevni događaj privukao je preko 400 akreditiranih sudionika, te je u online B2B platformu za umrežavanje zabilježeno više od 800 sastanaka, potvrđujući važnost ovog sajma za nautičku industriju. 
 
Osim što se održava tijekom Biograd Boat Showa, najvećeg sajma nautike u regiji, CCE pruža izvanrednu priliku za poslovno umrežavanje s brojnim dobavljačima i investitorima iz nautičkog sektora. 
 
Croatia Charter Expo će se ove godine održati 25. - 26. listopada, a event će istaknuti trenutačne trendove u industriji te omogućiti kvalitetno umrežavanje u pripremi za sljedeću nautičku sezonu.  
 
Specijalizirani kongresni program će se održati u dvorani D, gdje će vrhunac činiti “Dani nautike” u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Program će pokrivati sve aspekte nautičkog turizma i industrije, sa zanimljivim predavačima koji će raspravljati o aktualnim temama. 
 
Prilika je ovo također i za sve nautičke čarter agente, za uspostavljanje direktnog kontakta s čarter operaterima gdje se iz prve ruke mogu uvjeriti u kvalitetu usluge na čarter tržištu. Čarter agenti mogu osigurati svoje mjesto na ovom događaju prijavom na poveznicu.  
 

Biograd B2B je mjesto na kojem se nautički profesionalci mogu lako povezati, razmjenjivati ideje i razgovarati o poslovnim prilikama.

Biograd B2B – poslovno umrežavanje na novoj razini  

U suvremenom poslovnom svijetu, gdje su brzina, pristupačnost i inovacija od suštinske važnosti, Biograd B2B postavlja nove standarde.  
 
Biograd B2B je mjesto na kojem se nautički profesionalci mogu lako povezati, razmjenjivati ideje i razgovarati o poslovnim prilikama. Dok neki smatraju kako je networking tek formalnost, oni koji su sudjelovali u Biograd B2B znaju kako je to prilika i za poslovnu transformaciju i rast. 
 
Uz pomoć Biograd B2B platforme, nećete propustiti niti jedan važan sastanak te ćete maksimalno iskoristiti prilike koje vam se pružaju na sajmu. Jedna od opcija je i software, koji nudi automatsku registraciju u poslovnom imeniku sajma, s mogućnošću pretraživanja i zakazivanja sastanaka unaprijed. 
 
Svrha Biograd B2B–a je unaprjeđenje vašeg poslovanja, a evo i nekoliko ključnih razloga zašto biste ga trebali razmotriti: 
 
Promocija - u digitalnoj eri u kojoj se nalazimo, vidljivost vaše tvrtke je ključna. Kroz platformu imate izvanrednu priliku za promociju vaše tvrtke. A kroz poslovni imenik vaša tvrtka će biti prepoznata i dostupna brojnim sudionicima.  
 
Efikasnost - nudi inteligentnu funkciju pretraživanja, što omogućuje korisnicima učinkovit pronalazak novih poslovnih partnera. Osim toga, možete lako zakazati sastanke te tako optimizirati svoj raspored i ostvariti konkretne poslovne suradnje. 
 
Edukacija – sudjelovanjem u kongresnom programu i prisustvom na raznim prezentacijama, imate priliku učiti o novim trendovima, tehnologijama i pristupima u nautici. Sve od navedenog je i izvrstan način na koji možete obogatiti vašu poslovnu strategiju. 
 
Organizacija - nakon što isplanirate sastanke s potencijalnim partnerima na Biograd B2B-u, platforma vam nudi mogućnost generiranja personaliziranog rasporeda. Ovaj raspored možete integrirati u svoj digitalni kalendar ili ga ispisati. 
 

Biograd Boat Show predstavlja platformu na kojoj možemo razmjenjivati ideje, upoznati se s najnovijim trendovima i uspostaviti kontakt s ključnim dionicima iz industrije.

Biograd Boat Show - zlatni član IFBSO-a  

Biti zlatnim članom IFBSO-a, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, predstavlja prestiž i priznanje koje samo najelitniji sajmovi u nautičkoj industriji mogu ostvariti.  
 
Biograd Boat Show nije samo “jedan od”, već je postao primjer za druge, predstavljajući standard izvrsnosti u organizaciji i inovacijama
 
Kroz svoje članstvo, BBS demonstrira ne samo svoju predanost održavanju i nadmašivanju globalnih standarda, već i aktivno oblikuje budućnost nautičkih sajmova. 
 
Evidentno, hrvatska scena nautičkih sajmova prošla je kroz turbulentno razdoblje posljednjih godina, s trendom smanjenja broja sajmova. Međutim, u promjenjivom okruženju punom izazova, Biograd Boat Show se ističe kao svijetla točka, održavajući svoju važnost te stalno rastući i inovirajući. Dok mnogi sajmovi gube zamah, Biograd ne samo kako je zadržao svoju relevantnost, već je postao pravi magnet za nautičke entuzijaste iz cijele regije i šire. 

Za nas u čarter.hr, Biograd Boat Show nije samo još jedan događaj na kalendaru. To je, zapravo, epicentar nautike u regiji. Smatramo ga centralnim mjestom gdje se kroji budućnost nautike i nautičkog čartera.  
Ovaj sajam predstavlja platformu na kojoj možemo razmjenjivati ideje, upoznati se s najnovijim trendovima i uspostaviti kontakt s ključnim dionicima iz industrije. 

Da zaključimo, dok se nautička scena Hrvatske mijenja i evoluira, jedno je sigurno: Biograd Boat Show će ostati kao svjetionik koji vodi put.

Pozivamo sve koji dijele našu strast prema nautici da nam se pridruže i zajedno oblikuju budućnost ovog izvanrednog sektora. 
 

  • Podijeli:


Kategorije trendova


Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte najnovije trendove i savjete ravno u Vaš inbox

Najnoviji trendovi

Croatia Charter Expo 2023 - nezaobilazan događaj za čarter zajednicu
Croatia Charter Expo 2023 - nezaobilazan događaj za čarter zajednicu

Zašto je Biograd Boat Show toliko poseban? Ovo je najveći nautički sajam Srednje Europe, na kojem se svake godine premijerno predstavljaju mnogi modeli jahti i brodica, te okuplja veliki broj najrelevantnijih dobavljače nautičke opreme. Usprkos izazovima ovaj sajam nautike ne samo kako je opstao, već iz godine u godinu bilježi rekorde u broju izlagača i posjetitelja. Ove godine Biograd Boat Show slavi svoj 25. rođendan. Yacht Charter B2B - Croatia Charter Expo će i ove godine biti glavno mjesto za povezivanje fleet operatera, yacht charter agenata i dobavljača. 

Kako zatvoriti čarter tvrtku (i ostati u plusu)
Kako zatvoriti čarter tvrtku (i ostati u plusu)

Što je zapravo nautička čarter tvrtka? Viđenje “na van” je uvijek kako je čarter nedostižni luksuz za mnoge. Ali stvarnost je kako se svatko bori sa svojim vlastitim problemima. U slučaju ako problemi dođu “do grla”, imamo nekoliko savjeta za vas.

Uloga pomorskog prava u održivim praksama u čarteru
Uloga pomorskog prava u održivim praksama u čarteru

Znate li kako pravila i zakoni utječu na čarter i pomorsku industriju? Katarina Ćosić nam donosi sve o tome koju ulogu pomorsko pravo ima u oblikovanju održivih praksi. Od međunarodnih sporazuma do ugovora između vlasnika broda i čartera, saznajte kako pravo pomaže u očuvanju morskih ekosustava i promicanju održivosti.

Prednosti responzivnog web dizajna za vaš čarter
Prednosti responzivnog web dizajna za vaš čarter

U digitalnom svijetu, responzivna web stranica je obavezna za svaku čarter tvrtku. Osigurava besprijekorno korisničko iskustvo na svim uređajima, povećavajući mobilni i organski promet. To dovodi do viših stopa konverzije, jer korisnici mogu lako istražiti ponudu plovila i njihove cijene. Imate li responzivan web ili ste i dalje ostali na "starom"?