Izaberite pravi CRM za svoje čarter poslovanje


Sezona uvijek donosi jedinstvene izazove. Između ostalog, zahtijeva određenu vrstu preciznosti u upravljanju, kako bi čarter tvrtka učinkovito napredovala. Za sve zadatke vezano oko rezervacija, managementa, gostiju i logističke koordinacije, CRM sustavi su se pokazali kao neophodni alati. Ovi sustavi su osnova za poboljšanje operativne učinkovitosti u jednoj čarter tvrtki.

Kako se približavamo vrhuncu nautičke sezone, čarter sektor je pun aktivnosti. 
Svaka osoba zaposlena u čarteru, od uredskog osoblja do base managera, igra bitnu ulogu u uspjehu svakodnevnog poslovanja
 
Čak i najmanji propust u organizaciji može se dalje proširiti kroz tvrtku, dovodeći do problema s rezervacijama, nezadovoljavajuće usluge za goste, pa i čak financijskih gubitaka. 
 
Učinkovita organizacija nije samo nešto što je "dobro imati"; ona je postala temeljni dio svakog uspješnog čarter poslovanja
 

Izazovi u tradicionalnom upravljanju čarterom 

Kada se radi o implementaciji novih alata koji bi im pomogli u radu, čarter timovi su često opterećeni sljedećim stavovima: 

 • Nemamo vremena 
 • Preskupo je za promjenu 
 • Navikli smo raditi na ovaj način 

Ove izjave, iako uobičajene, predstavljaju velike prepreke napretku. 
One potiču kulturu "dobro nam je kako je” i često se koriste za opravdavanje neučinkovitosti s kojima se zaposlenici suočavaju pri svakodnevnim operacijama, od dupliciranja zadatka do lošeg upravljanja interakcijama s klijentima. 
 
Stvarni trošak ovakvog načina razmišljanja nije samo u lošoj operativni ili kašnjenjima, već i u propuštenim prilikama i rasipanju resursa. 
 
Sve ovo bi se moglo lako izbjeći korištenjem sustava za upravljanje odnosima s klijentima (Customer Relationship Management - CRM)

 

Prava snaga CRM sustava  

U svojoj srži, Customer Relationship Management sustav služi kao centralno mjesto za sve operacije unutar čarter tvrtke. 
 
Implementacija CRM-a može transformirati poslovanje na sljedeće načine: 

Centraliziranje informacija o klijentima 

Svi podaci o klijentima pohranjeni su na jednom mjestu, od prethodnih rezervacija do povijesti plaćanja i osobnih preferencija, i ove informacije pomažu u stvaranju personaliziranih interakcija i usluga. 

Poboljšanje komunikacije 

CRM osigurava da su svi članovi tima usklađeni, smanjujući greške u komunikaciji i ubrzavajući radne procese. 

Učinkovito zakazivanje i upravljanje zadacima 

CRM automatizira i organizira rasporede rezervacija, zadatke osoblja i redovnih održavanja plovila, kako ništa ne bi bilo izgubljeno ili zaboravljeno. 

Poboljšana analiza podataka i izvještavanje 

Vaša čarter tvrtka dobiva uvid u poslovne performanse, trendove među klijentima i upravljanje prihodima, omogućujući donošenje informiranih odluka. 
 
CRM sustavi trenutno su najbrže rastući softver u digitalnom marketingu. Statistike pokazuju kako korištenje CRM-a povećava konverzije do 300%, a neki čak tvrde kako su im prihodi narasli i do 250%. Zar ovi podaci ne zvuče zanimljivo? 
 

Pravi CRM za vaše čarter poslovanje  

Naravno, usvajanje nove tehnologije može biti zbunjujuće, a neke od uobičajenih briga uključuju ulaganje vremena i novca te proces učenja za zaposlenike. 
 
Iako početno postavljanje CRM-a zahtijeva ulaganje, dugoročna učinkovitost i ušteda troškova daleko nadmašuju početni ulog.  
 
Pravilna obuka i implementacija kroz više faza, mogu olakšati ovu tranziciju za vaš čarter tim, čineći tako CRM sustav neodvojivim dijelom svih radnih procesa. 
 
Također, naš savjet je pregledati CRM-ove poput HubSpot-a koji nude izvrsnu kontinuiranu podršku i resurse za obuku. 
 

Što HubSpot može učiniti za čarter tvrtke? 

HubSpot je sveobuhvatna i user friendly platforma dizajnirana za centralizaciju administrativnih i poslovnih procesa
Ova platforma zadovoljava specifične potrebe nautičkog sektora, ali se također prilagođava općenitim poslovnim zahtjevima, što je čini svestranim izborom za poboljšanje operativne učinkovitosti. 
 
Prednosti HubSpot-a za vaše čarter poslovanje su: 

 • Pojednostavljuje kreiranje ponuda, radnih naloga i računa 
 • Učinkovito upravlja poslovnim jedinicama, evidencijama osoblja i radnom opremom 
 • Šalje automatske obavijesti o isteku dokumenata 
 • Centralizira svu dokumentaciju za lak i organiziran pristup 
 • Podržava komunikaciju putem emaila, SMS-a i drugih kanala 
 • Pojednostavljuje kreiranje obrazaca i izvještaja s intuitivnim sučeljem 
 • Pruža napredne analize za temeljito praćenje podataka 

HubSpot značajno unapređuje digitalizaciju i automatizaciju vaših poslovnih procesa, što ga zapravo čini izvrsnim alatom za vašu čarter tvrtku. 
 
Uz njegovu pomoć, moći ćete učinkovitije upravljati resursima, smanjiti teret koji donosi administracija i ojačati cjelokupno poslovanje. 
 

"Ne koristite CRM jer nemate vremena; nemate vremena jer ne koristite CRM" 

Ako vaša čarter tvrtka još uvijek izbjegava CRM jer mislite kako ste ograničeni vremenom, vrijeme je da vidite i drugu stranu medalje. 
 
Počnite koristiti CRM i promatrajte kako se vaše poslovanje transformira i postupno pretvara u organiziraniji i profitabilniji poslovni model
 
Integracija CRM sustava u vaše čarter poslovanje omogućit će vam praćenje najnovije tehnologije, što bi i inače trebali, i izdvajanje na konkurentnom tržištu
 
Omogućite vašim zaposlenicima korištenje alata koji su im potrebni za uspjeh i gledajte kako vaše procedure postaju učinkovitije, a vaši gosti zadovoljniji vašom uslugom. 
 
 
Želite znati više o HubSpot-u ili CRM-ovima općenito? Kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći. 
Za više informacija poput ove te o najnovijim trendovima u nautičkoj industriji, prijavite se na naš newsletter

 • Podijeli:


Kategorije trendova


Newsletter

Prijavite se na newsletter i primajte najnovije trendove i savjete ravno u Vaš inbox

Najnoviji trendovi

Posljednje putovanje - što kada jahte više nisu za plovidbu
Posljednje putovanje - što kada jahte više nisu za plovidbu

Plovidba, jahting i jedrenje, postali su sinonim za luksuz, avanturu i slobodu kretanja. Ipak, nalazimo se u vremenu kada pomorska zajednica suočava se s velikim izazovom. Otpad iz mora, posebno iz nautičkog sektora, pretvara se u krizu koja zahtijeva hitnu pažnju.

U potrazi ste za konzultantom za digitalnu transformaciju i human-centric strategiju?
U potrazi ste za konzultantom za digitalnu transformaciju i human-centric strategiju?

Otkrijte najvažnije vještine koje treba imati konzultant uz čiju pomoć možete u potpunosti transformirati svoje poslovanje. Želite razviti strategiju koja je usmjerena na potrebe vaših klijenata i/ili gostiju te dobiti praktična rješenja koja će potaknuti rast vaše tvrtke? Andreja Fazlić u svom novom članku donosi sve o tome što je i zašto vam treba konzultant.

Što je VOC u marketingu i zašto bi ga vaša čarter tvrtka trebala razumjeti
Što je VOC u marketingu i zašto bi ga vaša čarter tvrtka trebala razumjeti

Zamislite situacije u kojima vaša čarter tvrtka može kontinuirano poboljšavati svoje usluge. Zamislite i kako reagirate na povratne informacije svojih gostiju i mjerite utjecaj promjena koje ste napravili. Čitajte dalje kako biste saznali kako proaktivno unaprijediti korisničko iskustvo i izgraditi snažnije, i otpornije, poslovanje.

Ugovori u charter industriji
Ugovori u charter industriji

Koji su ugovori primjenjivi u charter industriji, kakav je njihov sadržaj i na što konkretno trebate obratiti pažnju kako biste uskladili svoje poslovanje s pravilnom primjenom propisa, saznajte u ovom članku.