Adria LibarPomorsko učilište


Profil tvrtke

Koje osposobljenosti skiper, zapovjednik i posada broda ili jahte mora posjedovati prema zakonskim obavezama ako se koristi za privatne ili komercijalne potrebe? Koja znanja i vještine čine posadu profesionalnom i konkurentnom na domaćem i inozemnom tržištu? Značajnu ulogu u provođenju pomorske i nautičke edukacije zauzima Pomorsko učilište Adria Libar.

Odgovori na pitanja nude se kroz edukaciju posade bilo da se radi o rekreativnom ili profesionalnom interesu, a neophodna je za sigurnu i stručnu plovidbu.  

Otvorenost prema edukaciji imperativ je uspješnog poslovanja među charter tvrtkama.  Model edukacije posade broda ili jahte gdje se uvježbava vrhunska usluga na svim razinama a moguće situacije sceniraju uz praktične vježbe iskusnih edukatora ili modernih simulatora primjer je edukacije koja ističe Adria Libar.

Zašto koristiti usluge Adria Libar

Kao logičan iskorak suradnje sa charterima i profesionalnom posadom učilište je pod brendom Yacht Training Adria Libar kreiralo i in-house obuku posade.  Obuka se prilagođava radnom okruženju na brodovima i jahtama i zahtjevima menagementa kroz uloge, odgovornosti i opise poslova pojedinaca (kapetan, stjuardesa, mornar) i tima.

Ciljanom edukacijom postiže se:

  • potpuni efekt treninga i
  • potiče timski rad među članovima posade.

Pravilna i pozitivna komunikacija te potpora među timom preduvjet je uspješnog poslovanja i sigurne plovidbe.

Ponudu nautičkih tečajeva pregledajte na ovoj poveznici.  

Crew education on luxury yacht Adria Libar.mp4

Povezani trendovi

Adekvatan kadar u čarteru potreban je odmah, nema se vremena čekati
Adekvatan kadar u čarteru potreban je odmah, nema se vremena čekati

Potrebe za adekvatnim kadrom u čarteru su sve veće. Je li goruće pitanje doseglo kritičnu točku te što se sve čini kako bi ponuda zadovoljila potražnju? Doznajte što kažu sudionici panela održanom na Biograd Boat Show-u 2022.

Pomorska učilišta - budućnost pomorstva, turizma i čartera
Pomorska učilišta - budućnost pomorstva, turizma i čartera

Hrvatska kao zemlja poznata po nautici i broju pomoraca, sa najvećom čarter flotom na Mediteranu je također i među vodećim zemljama u svijetu u školovanju pomorskog kadra. A pomorci i nautičari znaju kome se obratiti kada je u pitanju njihova karijera.

Poticanje mladih i uključivanje zajednice u nautiku i edukaciju
Poticanje mladih i uključivanje zajednice u nautiku i edukaciju

Svake sezone nedostaje kadra u nautici i nautičkom turizmu. Gdje zapravo leži problem? Jesu li mladi nedovoljno motivirani ili im fali poticaja za rad u čarteru? Ili je problem u nečem trećem? Saznajte što na to sve kaže struka.

Zaštita na moru: Tečajevi sigurnosti i zaštite u plovidbi
Zaštita na moru: Tečajevi sigurnosti i zaštite u plovidbi

Tečajevi sigurnosti i zaštite u plovidbi su od osnovne važnosti za svakog nautičara, pomorca i skipera. No, što sve ti tečajevi sadržavaju i koje vještine ćete savladati? Što je sve potrebno kako bi se zapravo osigurala sigurnost u plovidbi i što na sve to kaže struka.

Yachting & Wine – susret suradnika koji dijele iste vrijednosti
Yachting & Wine – susret suradnika koji dijele iste vrijednosti

I ove je godine pomorsko učilište Adria Libar održalo susret Yachting & Wine koje je okupilo predstavnike čarter industrije te zanimljive predavače. Dugo očekivani event u nautičkoj struci održao se u predivnom okruženju Vinarije Baraka, a organizatori kažu kako je cilj ovakvih susreta okupljati suradnike iz branše s kojima dijele iste vrijednosti.

In-house trening: kompletno rješenje za čartere
In-house trening: kompletno rješenje za čartere

Što je čarter nego jedinstvena i uzbudljiva prilika s kojom svojim korisnicima možete pružiti nezaboravna iskustva? Ali bilo koja čarter tvrtka mora ulagati u ono bitno - sveobuhvatne trening programe. A odabirom pravog pružatelja obuke osiguravate dugoročnu korist takvog ulaganja.

Renata Knežić Rak: izazov je stvoriti tim koji “diše” zajedno
Renata Knežić Rak: izazov je stvoriti tim koji “diše” zajedno

Tržišnu poziciju treba znati postići, ali i održati. Veliki izazov je stvoriti „čvrsti jezgru“ ili odgovoran stvaralački tim koji „diše“ zajedno. Volim istaknuti izreku „Ostaju dugovječni oni koji rade poput mladih“.

Adria Libar: Kako biti dobar skiper?
Adria Libar: Kako biti dobar skiper?

Adria Libar, poznato pomorsko učilište, udružilo se sa školama jedrenja kako bi budućim skiperima pružilo što kvalitetniju obuku. A ponajviše kroz praksu. Zašto? Jer budućim skiperima prakse najviše nedostaje. Kroz odgovore na pitanja o zajedničkoj suradnji učilišta te stručnjaka i instruktora, saznajmo što je potrebno za postati dobar (i odgovoran) skiper.

CCE 2023: Panel “Izazovi i budućnost za hrvatske skipere”
CCE 2023: Panel “Izazovi i budućnost za hrvatske skipere”

Čarter industrija u Hrvatskoj se kao i svaka industrija, suočava sa brojnim izazovima. U sklopu Croatia Charter Expo-a, na sajmu u Biogradu, održan je panel u kojem je struka raspravljala o izazovima s kojima se susreću hrvatski skiperi, ali i njihovi edukatori poput pomorskog učilišta Adria Libar i renomiranih skiperskih akademija u Hrvatskoj.

Upoznajte svog novog partnera


  • Podijeli: